WMS – dirijorul automatizării depozitelor; Eurofit – provider-ul dvs. de instrumente

Ce este WMS?

Ce este WMS?

Optimizarea eficienței depozitelor și a productivității a devenit un obiectiv obligatoriu pentru companiile din industrie. Astăzi, o astfel de eficiență este pusă în mișcare de tehnologii avansate care transformă depozitele în adevărate centre de operare inteligente. Aici intră în joc WMS (Warehouse Management System), un software cuprinzător și o soluție care joacă un rol central în gestionarea și optimizarea operațiunilor unui depozit. Sistemul oferă o platformă centralizată pentru a depozita, prelua și monitoriza articolele în cadrul depozitului, oricând și oriunde, atât la fața locului cât și în tranzit, până la expedierea la destinație. În plus, soluțiile de management al depozitelor (WMS) permit companiilor să maximizeze utilizarea forței de muncă, a spațiului și a cheltuielilor prin reglementarea și optimizarea utilizării resurselor și a fluxului de materiale.

Mai concret, sistemele WMS sunt proiectate pentru a susține nevoile întregului lanț global de aprovizionare, inclusiv companiile de distribuție, producție și servicii. Cu toate acestea, eficiența reală în depozitele moderne nu poate fi atinsă doar prin implementarea unui WMS. Secretul stă în capacitatea acestuia de a coordona și dirija o serie de soluții de automatizare avansate.

Așa cum un dirijor stăpânește fiecare notă și fiecare instrument pentru a crea o simfonie armonioasă, WMS își asumă rolul de dirijor al automatizării depozitelor, permițându-ne nouă să venim în ajutorul dumneavoastră cu un portofoliu extins de instrumente!

Eurofit vă oferă o gamă completă de soluții de integrare cu sistemul dumneavoastră WMS:

Goods-to-Person

Tehnologia noastră Goods-To-Personal (G2P) îmbunătățește productivitatea, eficiența și volumul de muncă prin eliminarea pierderii timpului de călătorie și căutare.

Stacker Crane (macarale stivuitoare) se deplasează în depozit de-a lungul culoarelor, se poziționează și extrag materialele, fiind ghidate de sistemul WMS care coordonează toate activitățile. Macaralele stivuitoare joacă un rol cheie atunci când vine vorba de eficiență și performanță în depozitele înalte sau cu piese mici, iar utilizarea eficientă a spațiului și dinamica mare le recomandă pentru un număr divers de industrii: de la auto până la alimente congelate.

La fel de potrivit pentru depozitele înalte este și sistemul AS/RS Mini Load, care duce depozitarea pieselor mici la înălțimi nemaiîntâlnite anterior (până la 27m). Forma compactă a roboților are ca rezultat dimensiuni deosebit de mici de apropiere, atât pe orizontală, cât și pe verticală, fiind astfel ideale pentru operațiuni de fabricație sau distribuție.

Utilizând mecanisme robotizate pentru a gestiona marfa și a o plasa în locațiile desemnate pentru depozitare,  ACR (Autonomous Case-handling robot) este o tehnologie avansată folosită în scopul depozitării și recuperării eficiente și precise a mărfurilor. În contextul livrării, sistemul joacă un rol vital în procesul de onorare a comenzilor în sensul că acesta asigură preluarea în mod corect și rapid a produselor destinate expedierii, pregătindu-le, astfel, pentru ambalare și expediere. Pentru operațiunile de picking, sistemul ACR poate fi integrat cu sistemul WMS pentru a prelua cutiile sau lăzile și a le depozita pe rafturi cu o înălțime de până la 10 metri. Capabili să transporte până la 8 încărcături simultan, pentru a alimenta continuu stațiile de picking cu mărfuri, această automatizare eficientizează procesul de picking, reducând timpul și efortul necesar pentru a aduna articolele dorite de către clienții dumneavoastră.

Pentru depozitarea și manipularea materialelor de orice formă, greutate și dimensiune, vă recomandăm sistemul Vertimag. Acesta constă în tăvi metalice manevrate de un lift și amplasate în două părți opuse ale rafturilor. Configurația flexibilă a sistemului permite poziționarea tăvilor de înălțimi diferite în funcție de produsul ce urmează a fi depozitat, făcându-l o soluție eficientă din punct de vedere al spațiului pentru depozitarea și onorarea comenzilor.

Shuttle System este un sistem reprezentat de un robot electric care preia și plasează automat paleții pe rafturi de mai multe adâncimi. Deși principala funcție a sistemului este de a facilita depozitarea și recuperarea eficientă a mărfurilor, Shuttle System permite să efectuați și alte operațiuni, precum reordonarea sau numărarea produselor, optimizând astfel gestiunea inventarului. Pentru o mai multă scalabilitate și redundanță, puteți opta pentru sistemul nostru Intelligent High Density 3D Shuttle.  Combinând o platformă robotică și un software inteligent cu algoritmi AI, sistemele organizează și eficientizează depozitul, impresionând printr-o densitate mare de stocare și flexibilitate, în orice condiții.

Sistemele AGV (Automatic Guided Vehicle) sunt ideale pentru aplicații care includ transportul pe orizontală, depozitarea și recuperarea materialelor, dar și gestionarea stocurilor și reaprovizionarea în sprijinul distribuției și îndeplinirii comenzilor. Roboții mobili stivuitori pot fi folosiți pentru diverse sarcini, precum primirea mărfurilor și manipularea materiilor prime, stocarea și livrarea articolelor la stațiile de ambalare, sporind eficiența și reducând munca manuală.

A-Frame se distinge prin nivelul ridicat de flexibilitate. Deși este utilizat în special în distribuția farmaceutică, este ideal și pentru procesarea rapidă a comenzilor altor industrii, constând din articole mici cu mișcare rapidă, cum ar fi cosmetice, tutun și rechizite de birou mici. Astfel, A-Frame este o soluție complet automată pentru procesarea rapidă a comenzilor complexe, garantând cea mai mare productivitate posibilă și un flux optim de material, chiar și la sarcini solicitante.

Un sistem conveyor este un aparat de manipulare mecanic, rapid și eficient pentru transportul automat de încărcături și materiale dintr-o zonă în alta. Util pentru a ajuta la mutarea obiectelor voluminoase sau grele dintr-un punct în altul, un sistem conveyor poate folosi role sau lanț pentru a transporta obiecte, vertical, orizontal sau în spirală. Acesta îmbunătățește eficiența operațională prin reducerea muncii manuale și eficientizarea mișcării mărfurilor, minimizând riscul deteriorării acestora.

Fiind considerat cel mai compact și rapid sistem de manipulare a comenzilor/m2 din piață, AutoStore este o soluție de robotică, flexibilă și modulară, care poate fi adaptată la dimensiunile și tipul depozitul dumneavoastră, fiind ușor de extins în timpul operațiunilor atunci când depășiți capacitatea actualului sistem pentru depozitare. În comparație cu orice sistem automat pentru depozitare și recuperare (ASRS), AutoStore oferă cea mai mare densitate pentru depozitarea automată, maximizând capacitatea depozitului și procesele pentru depozitare și pregătire a comenzilor.

End-of-Line

End-of-Line este o tehnologie automatizată utilizată la sfârșitul liniei de producție pentru a se asigura că produsele sunt ambalate și gata pentru livrare către comercianții cu amănuntul, angrosiștii sau punctele de vânzare.

Sistemul pentru inspecția paleților reprezintă „centura dumneavoastră de siguranță” când vine vorba de siguranța inventarului. Sistemul efectuează o inspecție amănunțită pentru a verifica integritatea paleților goi din lemn, plastic sau metal, în scopul menținerii echipamentelor și stocului dumneavoastră în siguranță.

Pentru a manipula mărfurile paletizate, vă recomandăm sistemele de paletizare și depaletizare automate. Așa cum îi zice și numele, palletizerul aranjează produsele pe paleți pentru ieșire, iar depalletizerul realizează inversul procesului, fiind ideale atât pentru depozitarea produselor, cât și pentru pregătirea acestora pentru livrare. Eurofit oferă un portofoliu de sisteme de paletizare și depaletizare ușor de utilizat, rentabile, de înaltă performanță, pentru a aborda complexitățile operațiunilor de distribuție

Împreună cu sistemul de paletizare/depaletizare este ideală implementarea unui sistem automat pentru înfolierea paleților. Software-ul ghidează sistemul pentru a pregăti cu ușurință paleții pentru livrarea către magazine, reducând forța de muncă necesară pentru a reaproviziona rafturile magazinelor. Sistemul poate fi integrat, de asemenea, cu modulele noastre de conveyor pentru o funcționare cât mai eficientă. De asemenea, cu sistemele noastre de transport se poate integra și echipamentul stacker/destacker, potrivit pentru stivuirea, separarea sau depozitarea paleților standard, fără încărcătură, cum ar fi paleți euro, industriali și semipaleți.

Folosind cititoare industriale bazate pe imagini, echipamentul nostru avansat de scanat și etichetat decodează cu precizie codurile 1D și 2D, oferind o rată de citire de top în industrie. Configurarea ușoară și opțiunile modulare vă vor ajuta să reduceți costurile, să optimizați performanța și să controlați trasabilitatea cu succes.

Când vine vorba de sortarea mărfurilor, vă oferim o gamă completă de soluții diverse, în funcție de nevoile dumneavoastră, pentru o depozitare în cel mai organizat mod:

  • Sorter Split Tray – folosit pentru sortarea articolelor ușoare, mici, plate și non-fragile, de până la 12 kg;
  • Sorter vertical – potrivit pentru sortarea produselor cu o greutate maximă de 35Kg;
  • Sorter Cross Belt – potrivit pentru aplicații și industrii în care dimensiunea și greutatea articolelor joacă un rol central, sortând obiecte de până la maximum 50 Kg;
  • Pouch Sorter – destinat industriei Fashion, poate transporta și sorta articole de îmbrăcăminte pe umerașe.

Un sistem ideal pentru logistica intrărilor și ieșirilor din depozite sau puncte de vânzare este Parcelcube™ mobil, sistem semi-automat de cântărire și volumetrie pentru articole de formă neregulată, articole mici și colete, excelent pentru expedierea coletelor și gestionarea depozitului. Îl deplasați cu ușurință și culegeți, apoi transferați datele (greutate, dimensiuni, etc) produselor dumneavoastră în sistemul WMS pe care îl dețineți.

Sisteme augmentate

Tehnologii precum Pick-to-light sunt adesea folosite pentru a localiza articolele de către lucrătorii din depozit și pentru a ușura atât căutările în inventar, cât și depozitarea, împreună cu soluții tip sorter, necesare în zona de primire pentru sortarea fiabilă și rentabilă a mărfurilor abia ajunse.

La fel de importante sunt și sistemele Pick-by-Light sunt tehnologii folosite în procesele de ridicare a comenzilor pentru a îmbunătăți acuratețea și eficiența. Pick-by-Light implică un sistem de lumini care ghidează personalul din depozit către locația corectă a articolelor, minimizând astfel erorile, dar și timpul de instruire pentru personalul nou.

Un WMS poate fi complex și costisitor de implementat și operat, dar companiile care fac acest pas se bucură de multe beneficii de durată care justifică complexitatea și costul. Un WMS bine pus la punct prin implementarea soluțiilor de automatizare în depozit ajută companiile să reducă costurile cu forța de muncă, să îmbunătățească acuratețea inventarului, să mărească flexibilitatea și receptivitatea, să reducă erorile la alegerea produselor și la livrare și să îmbunătățească satisfacția clienților pe termen lung.