Asigurarea siguranței și eficienței: importanța protecției depozitelor

protectia depozitelor

Un depozit sigur este un depozit productiv

Depozitul, în cadrul lanțului de aprovizionare, este ca inima în interiorul corpului – un element esențial responsabil pentru nevoile întregii companii. Cu toate acestea, propriile sale nevoi de a funcționa corect și în siguranță sunt, adesea, ignorate.

Pentru mulți oameni, rănirea accidentală pare de neconceput până în momentul incidentului, iar securitatea locului de muncă poate fii interpretată drept o pierdere de timp și resurse care adesea sunt cheltuite pentru îmbunătățirea productivității. Depozitele, mai ales, sunt spații de lucru pentru care viteza și eficiența sunt cruciale – complet adevărat, suntem de acord. Dar nu cumva siguranța muncii sporește cu atât mai mult eficiența operațiunilor? Atunci când angajații lucrează într-un mediu sigur, ei se pot concentra asupra muncii lor fără a-și face griji cu privire la posibilele accidente. Acest lucru face munca mai rapidă și mai eficientă, îmbunătățind productivitatea și performanța acesteia.

Potențialele pericole la care sunt expuși angajații unui depozit pot fi cu ușurință identificate și, prin implementarea măsurilor de siguranță necesare, accidentele pot fi prevenite. Știm cât este de dificilă operarea depozitelor și crearea unui spațiu complet sigur pentru angajații dumneavoastră. De aceea, bazându-ne pe experiența noastră, suntem aici pentru a vă întinde o mână de ajutor, oferindu-vă soluții care ajută la gestionarea acestor riscuri.

 • Bariere pietonale: Una dintre principalele preocupări de siguranță în depozite este oferirea siguranței persoanelor față de nenumeroasele vehicule utilizate. EUROFIT vă oferă bariere pietonale de înaltă calitate care asigură separarea clară în zonele cu trafic intens și previn accidentele. Acest sistem de balustrade de protecție cu absorbție de șocuri este fabricat dintr-o combinație de materiale de înaltă calitate, proiectate să se flexeze și să absoarbă impacturile în siguranță, menținând oamenii și instalația dvs. în siguranță. În zonele care necesită protecție suplimentară, cum ar fi lângă echipamente sau utilaje periculoase, venim în ajutorul dumneavoastră cu barierele pietonale cu protecție adițională la sol. Acest sistem de siguranță complet creează o barieră vizuală și fizică puternică și asigură un nivel suplimentar de securitate prin prevenirea accesului neautorizat și întărirea zonelor restricționate.
 • Bariere de pardoseală: Proiectat cu o combinație de materiale de absorbție a șocurilor pentru a absorbi loviturile, sistemul nostru de bariere de podea vă menține pasarelele, pereții și instalația fără daune. Vă oferim o gamă completă de bariere la sol care controlează eficient fluxul de trafic, securizează zonele restricționate și minimizează riscul de accidente și spargeri, esențiale pentru a proteja zonele sensibile și pentru a preveni accesul nedorit al vehiculelor.
 • Bariere modulare: Pentru a proteja inventarul valoros și a minimiza riscul de accidente din cauza prăbușirii rafurilor, vă propunem balustradele noastre anti-răsturnare. Aceste bariere sunt concepute special pentru a preveni rănile cauzate de răsturnarea sistemului de rafturi și pentru a asigura un mediu de lucru sigur. În timp ce șinele inferioare flexibile din polimer absorb în siguranță energia de impact, iar șinele superioare previn căderea mărfurilor, acest sistem de protecție este conceput pentru a vă menține oamenii în siguranță.
 • Protecții pentru stâlpi: Ciocnirile cu stâlpii rafturilor sau alte componente structurale pot provoca vătămări grave sau pot deteriora infrastructura depozitului dumneavoastră. EUROFIT oferă apărătoare durabile pentru coloane care funcționează precum un airbag, oferind o protecție robustă împotriva impacturilor accidentale. Cu un design unic care le permite să se extindă și să se comprime pentru a se potrivi coloanelor de orice dimensiune, garniturile noastre de protecție a coloanelor reduc în mod eficient riscul de accidente de muncă.
 • Protecții de rafturi: Protecțiile noastre pentru rafturi cu absorbție de șocuri sunt proiectate pentru a preveni coliziunile accidentale și pentru a vă proteja stâlpii rafturilor împotriva loviturilor dăunătoare ale diverselor echipamente. Aceste apărătoare formează o barieră de protecție în jurul raftului, reducând riscul de deteriorare și accidentare. Designul subțire, semirotund se montează pe podeaua de beton, astfel încât impactul să nu fie proiectat în rafturi – amortizorul de șoc disipează energia de impact, menținând podelele intacte și operatorii în siguranță.
 • Stâlpi de înaltă rezistență: Bolarzii joacă un rol important în evitarea coliziunilor vehiculelor și în securizarea punctelor de intrare, astfel că vă prezentăm dispozitivele noastre de înaltă rezistență care acționează ca bariere fizice pentru a proteja personalul, echipamentele și structurile de potențiale accidente. Miezul din oțel ai stâlpilor, combinat cu elastomeri industriali, se deviază pentru a absorbi impactul, fără ca podelele dumneavoastră sau, mai rău, operatorii dumneavoastră, să aibă de suferit.
 • Gard de protecție: Aceste garduri sunt folosite pentru a securiza zonele de lucru și pentru a preveni accesul neautorizat. Sistemele noastre de garduri pentru protecție pot fi combinate în diverse moduri pentru a se potrivi nevoilor dumneavoastră în materie de logistică și manipulare a mărfurilor și a materialelor.
 • Sistem de Marcare Pardoseală: O pardoseală bine marcată este esențială pentru prevenirea accidentelor în depozit. De aceea vă prezentăm câteva soluții indispensabile, precum sistemul nostru de înaltă performanță de marcare a pardoselii. Mai mult, în catalogul nostru avem o gamă variată de marcaje vizibile și durabile, semne de avertizare și indicatoare, pentru a ghida și a informa personalul cu privire la pericolele potențiale și regulile de siguranță.
 • Protecție anti-alunecare: Prevenirea alunecărilor și căderilor este crucială în asigurarea siguranței în depozite. Vă furnizăm soluții de protecție anti-alunecare, inclusiv suprafețe tratate, materiale antidrapare și alte tehnologii inovatoare care îmbunătățesc aderența și reduc riscul de accidente.
 • Protecție împotriva lichidelor chimice: În special pentru depozitele care manipulează substanțe chimice periculoase, există cuve pentru paleți și tamburi din polietilenă de înaltă calitate. Cu o rezistență chimică extrem de ridicată, cuvele și tamburii noștrii sunt foarte eficienți, putând fi așezați direct pe podea, fără să vă faceți griji de riscurile unor potențiale scurgeri. De asemenea, puteți opta pentru folosirea unui grătar de oțel – indiferent de preferința dumneavoastră, diferitele dimensiuni și versiuni disponibile vă oferă soluția potrivită pentru aproape orice situație.
 • Plasă de protecție anti-cădere: În funcție de necesitatea dumneavoastră, avem o gamă variată de plase de protecție anti-cădere.
  • Plasa noastră de protecție anti-cădere pentru rafturi, folosită pentru a preveni căderea accidentală a cutiilor sau a paleților de pe rafturi.
  • Plasa anti-cădere pentru protecția sistemelor transportoare, precum shuttle sau mecanismelor conveyoarelor
  • Plasa anti-cădere pentru delimitarea zonelor pentru depozitare

Aceste plase pot fi montate și în vederea delimitării culoarelor de trecere, dar și între coloanele de susținere a clădirii, indiferent de geometria structurii. Plasa noastră anti-cădere asigură protecție împotriva căderii obiectelor și creează o barieră sigură pentru a preveni incidentele în interiorul depozitului.

La sfârșitul zilei, toată lumea vrea să se întoarcă acasă sănătoasă și în siguranță.

Siguranța depozitului este un aspect important al oricărei afaceri de succes și noi, la EUROFIT, recunoaștem importanța creării unui mediu sigur. Oferindu-vă o gamă cuprinzătoare de soluții inovatoare, dar și expertiza și angajamentul nostru față de siguranța depozitelor, sperăm că reușim să vă asigurăm siguranța angajaților, protecția bunurilor valoroase și prevenirea accidentelor.