Alegerea sistemului de rafturi potrivit: un ghid Eurofit pentru selectarea soluției ideale

Rafturi background

Într-o lume aglomerată, în care oamenii sunt într-o permanentă mișcare, găsirea soluției ideale pentru depozitarea eficientă devine o provocare majoră. Depozitarea eficientă și organizarea adecvată a spațiului sunt esențiale, indiferent de industria în care vă aflați. Alegerea sistemului de rafturi potrivit poate face o mare diferență prin reducerea timpului necesar pentru găsirea și manipularea articolelor și maximizarea spațiului disponibil.

Primul pas esențial în determinarea sistemului de rafturi potrivit îl reprezintă înțelegerea nevoilor dumneavoastră specifice în vederea depozitării – fiecare nevoie este diferită și are propriile caracteristici. Selecția se face în funcție de tipul, greutatea, particularitățile și caracteristicile bunurilor ce urmează a fi depozitate.

Factori de luat în considerare:
 • Un sistem de rafturi ideal trebuie să se potrivească perfect cu spațiul disponibil. Faceți o evaluare detaliată a spațiului pe care îl aveți la dispoziție (condiții speciale, dimensiuni etc.) și folosiți-l cât mai eficient.
 • Asigurați-vă că raftul pe care îl alegeți poate suporta greutatea articolelor pe care le depozitați. La Eurofit vă puteți baza pe rezistența și durabilitatea produselor noastre.
 • Luați în considerare operativitatea echipamentelor utilizate – lățimea culoarelor de lucru depinde adesea de caracteristicile echipamentului folosit.
 • Flexibilitatea este un factor important deoarece nevoile de depozitare se modifică în timp. Astfel, alegerea unui sistem de rafturi care se poate adapta este importantă.

Soluțiile Eurofit

De la sisteme de depozitare în condiții normale până la soluții pentru depozitare complexe, veți găsi o varietate de opțiuni pentru a vă satisface nevoile specifice
 • Sistemul de rafturi Unirack este un sistem de rafturi de înaltă performanță, creat pentru satisfacerea cerințelor pentru depozitarea ușoară. Caracteristicile cheie includ componente structurale certificate CE, integrare completă cu accesorii și o construcție versatilă pentru depozitarea mărfurilor încărcate manual. Este o soluție de depozitare pentru cele mai simple nevoi, care oferă montaj rapid, stabilitate, cost redus și capacitate optimă și este proiectat pentru construirea de rafturi pe mai multe niveluri, și chiar și pentru mezanine.
 • Pentru depozitarea încărcăturilor medii și grele, sistemul SUPERBO este alegerea potrivită. Rafturile pentru paleți oferă o soluție robustă de depozitare pentru încărcături agabaritice, care este compatibilă cu sistemele tradiționale și Drive In. Pentru componentele certificate din oțel de înaltă rezistență, asamblarea rapidă și ușoară cu accesorii standardizate, dar și pentru vasta gamă de variante de încărcare, sistemul SUPERBO este alegerea perfectă pentru afecerea dvs.
 • Rafturile Unicant sunt concepute pentru depozitarea obiectelor lungi. Cu brațele sale reglabile și designul modular, acest sistem profită la maximum de spațiul disponibil și permite depozitarea eficientă și organizată a profilelor de lungimi mari. Rafturile Unicant sunt ideale pentru depozitarea materialelor de lungimi neregulate, precum lemnul, țevile, materialele plastice sau aluminiul, acoperind perfect nevoile lor funcționale și de siguranță.
 • Depozitare Cu Flux Gravitațional: Sistemele Pallet Flow și Carton Flow folosesc gravitația pentru a facilita manipularea materialelor și procesarea comenzilor. Pallet Flow este ideal pentru depozitarea cu paleți, oferind opțiuni FIFO (First In First Out) sau LIFO (Last In Last Out), în timp ce Carton Flow optimizează procesul de picking pentru produsele ambalate
  • Pallet Flow : Sistemele gravitaționale de paleți oferă multe avantaje și o soluție eficientă pentru depozitarea și gestionarea eficientă a stocurilor paletizate.
   • FIFO: În acest sistem, paleții sunt plasați pe o parte a unui pat rulant și gravitația îi face să se deplaseze în mod natural către zona de ridicare. Această abordare de gestionare a depozitelor permite organizarea inventarului pe principiul primul intrat, primul ieșit (FIFO) și asigură o rotație adecvată a mărfurilor.
   • LIFO: Sistemul LIFO folosește un stivuitor pentru a încărca și descărca paleți pe suprafața de ridicare a raftului. În timpul încărcării, paleții sunt împinși înapoi pe role de către stivuitor, iar atunci când este descărcat, următorul palet îi ia automat locul, asigurându-se că mărfurile sunt întotdeauna disponibile. (buffer)
  • Carton Flow: Sistemele gravitaționale optimizează activitatea de picking în depozite, cu cutii așezate pe paturi înclinate cu role „curgând” spre partea din față a raftului. Asigură picking-ul în fața raftului și aprovizionarea în spate, funcționând pe sistemul FIFO, oferind astfel o rotație automată a stocurilor. Depozitarea densă economisește spațiu, iar compartimentarea pentru încărcare și descărcare permite o manipulare rapidă a bunurilor în depozit. Sistemul de raft gravitațional oferă capacitate mare pentru depozitare în adâncime.
 • Rafturile Drive In sunt rafturi de tip LIFO, oferind benzi înguste pentru depozitarea paleților care rulează perpendicular pe culoarele de lucru. Eliminând, astfel, coridoarele în plus, crește densitatea pentru depozitare. Pentru aplicația potrivită, un sistem Drive-In este un sistem rentabil, de înaltă densitate, în care aveți un număr scăzut de SKU și selectivitatea este mai puțin importantă. Sistemele Drive-In de înaltă densitate sunt ideale pentru aplicațiile de depozitare LIFO ce au produse care nu sunt deosebit de sensibile la trecerea timpului (neperisabile).
 • Pentru depozitarea pe mai multe niveluri (P+2), rafturile de mezanin reprezintă o soluție versatilă și eficientă. Mezaninele sunt structuri modulare, cu posibilitatea de a fi adaptate cerințelor cele mai diversificate și sunt destinate dublării capacității de stocare a unei hale. Structurile mezanin se pot construi cu până la 2 niveluri și se pot dota cu o multitudine de accesorii. Sistemul mezanin este foarte compact și ușor de repoziționat și, cu o capacitate de încărcare de până la 300 kg/m2, reprezintă optimizarea ideală a spațiului în zone cu înălțimi mari;
 • Platforma mezanin este cea mai rapidă, ieftină şi sustenabilă cale de a crea mai mult spaţiu de stocare în depozitul dumneavoastră. Datorită sistemului de construcţie flexibil, vă putem oferi soluţii personalizate pentru orice industrie, cu platforme care ajung până la 4 niveluri și pot fi combinate cu uşurință cu sisteme de rafturi (tip mezanin) și sisteme de transport. Plarforma mezanin este un sistem de sine stătător compus din: structură din oţel, coloană, pardoseală (lemn sau metal), balustradă, scări de acces, protecţie coloană și staţie de transfer. Montajul este rapid, datorită conectorilor și îmbinărilor filetate, fără a fi nevoie de sudură, și i se pot integra chiar și sisteme de automatizare (ex: conveyor).
 • Rafturi mobile: Această soluție este una dintre cele mai eficiente soluții de economisire a spațiului. Eliminând culoarele de acces între rafturi și maximizând spațiul disponibil, rezolvă în mod automat probleme de depozitare. Designul compact permite reglarea și manipularea ușoară a obiectelor grele, iar operarea se poate face atât manual cât și automat, pentru a eficientiza activitățile dvs. Ideale pentru arhive și paleți.
 • Tot pentru optimizarea spațiului puteți opta și pentru rafturi VNA (Very Narrow Aisle), concepute special pentru o manipulare rapidă în depozitele cu spațiu limitat. Acestea prezintă lățimea culoarului redusă pentru o densitate maximă a depozitării și oferă adaptabilitate ridicată și personalizare ușoară în funcție de diversele necesități.
 • Rafturile din inox oferă răspunsul adecvat nevoilor de igienă și rezistență la coroziune în industria alimentară, farmaceutică și chimică, fiind astfel destinate utilizării în camere frigorifice, bucătării industriale și laboratoare farmaceutice.
Untitled 1 1
 • Rafturile pentru paleți în depozit frigorific reprezintă soluția dvs. de înaltă performanță pentru depozitarea materialelor grele și voluminoase în condiții speciale. Aceste rafturi sunt ușor de instalat și repoziționat pentru o utilizare excelentă a spațiului și pot rezista până la temperaturi de -28°C. Pentru mai multe soluții în eficientizarea depozitării frigorifice, vă invităm să vizualizați articolul nostru:
Soluții pentru depozitarea frigorifică

Alegerea unui sistem de rafturi potrivit poate transforma spațiul dvs. de depozitare într-o oază de ordine și eficiență. Cu ajutorul ghidului nostru și gama diversă de rafturi metalice, vă puteți îndeplini toate cerințele de depozitare cu ușurință și încredere. Nu ezitați să explorați opțiunile oferite de Eurofit și să vă transformați modul de organizare a spațiului. Alături de noi, ordinea va deveni un partener de nădejde în orice domeniu al vieții dvs.